Workshop: CSRD en de waardeketen

Workshop: CSRD en de waardeketen

CSRD-rapportage gaat verder dan alleen de eigen operaties. Ook de acties van jouw leveranciers en klanten gaan een belangrijke rol spelen in de duurzaamheidsrapportage. Hoe ga je hiermee om? Deze vraag vormt de basis tijdens de workshop op 27 augustus. Ben je er ook bij?

De uitbreiding van het speelveld door ook de waardeketen mee te nemen in duurzaamheidsrapportage zorgt voor de nodige uitdagingen voor veel bedrijven. Wellicht herken je deze vragen:

  • Hoe breng ik de acties van leveranciers en klanten eigenlijk in kaart?
  • Hoe ziet zo’n waardeketen er uit?
  • Met welke (nieuwe) stakeholders krijg ik te maken?

Met de juiste begeleiding krijg je het antwoord op deze vragen helder en kun je de waardeketen en haar rol in je duurzaamheidsrapportage juist gebruiken voor beter geïnformeerde besluitvorming en effectievere duurzaamheidsinitiatieven.

Hier gaan we je dus bij helpen. Dit doen we met een selecte groep vakgenoten in een workshop op 27 augustus. Ben jij er ook bij?

Wat kun je verwachten tijdens deze workshop?

Diepgaande verkenning
We duiken dieper in de rol van de waardeketen binnen de context van CSRD-rapportage en verkennen het belang ervan voor een complete rapportage.

Best practices
Hoor de praktijkverhalen van vakgenoten bij bedrijven de waardeketen gebruiken in hun duurzaamheidsrapportage. Leer van hun successen en uitdagingen.

Hands-on sessie
We gaan praktisch aan de slag met het in kaart brengen van de waardeketen. Stap voor stap nemen we je mee door onze aanpak om de bedrijfswaardeketen te identificeren.

Leerzaam voor iedereen
Deze workshop is geschikt voor bedrijven die nog geen dubbele materialiteitsanalyse (DMA) hebben uitgevoerd. Het biedt een solide basis om met dit proces te starten en te begrijpen waarom het van essentieel belang is.

Verdieping voor gevorderden
Voor organisaties die al bezig zijn met of klaar zijn met hun DMA, biedt deze workshop verdieping en praktische tips om de waardeketen nog effectiever te integreren in hun rapportageproces.

Praktische details

  • Datum: dinsdag 27 augustus 2024
  • Tijd: 14:00 – 17:00 (netwerkborrel tot 18:00)
  • Locatie: Kantoor Intire – Benoordenhoutseweg 46, Den Haag

Wil jij ook in klein comité ervaringen uitwisselen en vragen stellen over de rol van de waardeketen in duurzaamheidsrapportage? Dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze workshop. Meld je aan via onderstaand formulier!

Aanmelden workshop ‘CSRD en de waardeketen’

Door het invullen van dit formulier bevestig je jouw plek aan tafel. We zullen je niet spammen met niet-relevante informatie.

"*" indicates required fields

Naam*