The Future of Corporate Reporting 2024

The Future of Corporate Reporting 2024

Op donderdag 28 maart 2024 vindt de 11de editie van the Future of Corporate Reporting plaats. Al meer dan een decennium lang hét evenement voor de finance, sustainability en corporate reporting professional die voorbereid wil zijn op de toekomst van dit vakgebied. Het thema van dit jaar? High Tech of High Touch. Ben jij er ook bij?

Vrijwel iedere grotere onderneming zal het herkennen: de intensivering van de rapportageverplichtingen en sturingskaders zorgen ervoor dat data- en informatievergaring een steeds grotere rol gaat spelen. De menselijke kant van het werk lijkt steeds minder belangrijk te worden. Dit terwijl we juist te maken hebben met een ‘war on talent’. Hoe trekt je talent aan, en hoe behoud je ze? Kortom: welke richting gaan we op? High Tech of High Touch?

Een logische vervolgvraag: moeten we echt kiezen, of kunnen we deze twee thema’s ook verbinden? Denk bijvoorbeeld aan het binden en boeien van talent door te werken met de nieuwste technologie.

Programma

Middels keynotes, interactieve discussies, netwerksessies en productdemonstraties brengen we je in één middag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Corporate Reporting. Weten wat de impact van nieuwe wetgeving op jouw functie of organisatie is? Zien hoe vakgenoten uit andere bedrijven hiermee omgaan? Een indruk krijgen van de manier waarop de nieuwste technologie je kan helpen? Dit en meer komt voorbij in deze editie van the Future of Corporate Reporting op donderdag 28 maart in Utrecht.

Deze pagina wordt aangevuld met meer sprekers en onderwerpen. Meld je aan via onderstaand formulier, dan houden we je op de hoogte!

Sprekers

Danny Benima, CFO bij Stedin

Stedin is een essentiële schakel in de energietransitie, met grote maatschappelijke impact. In zijn rol als CFO leidt Danny zowel de financiële als de ESG-functie. Hij moet dus scherpe keuzes maken. Omdat een goede rapportage en verantwoording daarbij onontbeerlijk zijn, publiceert Stedin binnenkort de nieuwe ESG-strategie, targets en roadmap. Dit onder het motto: “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”. Danny geeft zijn visie op de kansen en risico’s van klimaatverandering en de energie transitie. Wat betekenen deze voor Stedin en welke dilemma’s bespreekt hij in de boardroom? Op 28 maart krijg je dit en meer van hem te horen!

Karen Maas, Wetenschappelijk Directeur Impact Centre Erasmus (ICE) en hoogleraar Accounting & Sustainability aan de Open Universiteit

De onderzoeksbelangstelling van Karen is impact denken en impact meten, zodat strategisch invulling kan worden gegeven aan duurzaamheid ambities. Hierbij kijkt ze o.a. naar (multinationale) bedrijven, investeerders en overheden. Ook het onderzoeken van effecten van inspanningen om duurzaamheid op de kaart te zetten, te versnellen of te versterken heeft haar belangstelling. In 2009 promoveerde ze op de CSR-impactmeting en daarvoor heeft ze 12 jaar als CSR-consultant gewerkt. Karen neemt ons tijdens het event mee in de bredere context van CSRD en duurzaamheidsverslaggeving en haar onderzoek. Ook gaat ze in op het strategische belang en inbedding van duurzaamheids- en impact sturing in de planning-en-controlcyclus van duurzaamheids- en impact sturing.

Niels van der Aar, Global Head of Sustainability bij Arlanxeo

Niels van der Aar is sinds februari 2024 Global Head of Sustainability bij Arlanxeo, een van ‘s werelds grootste producenten van synthetische rubbers en een volledige dochter van Saudi Aramco – ‘s werelds grootste energie- en chemiebedrijf. Vanuit zijn technische achtergrond – Niels behaalde in 1998 zijn PhD aan de Universiteit Twente en werkte lange tijd bij DSM en Lanxess – zal hij zijn praktijkervaringen delen over de CSRD-journey van Arlanxeo. Ook belicht Niels de samenwerking tussen zijn afdeling en de financiële kolom en neemt hij ons mee in zijn visie en het voor elkaar krijgen van duurzaamheidsambities binnen Arlanxeo.

Praktische details

  • Datum: 28 maart 2024
  • Tijd: 14:00 – 18:00
  • Locatie: Anatomiegebouw, Utrecht
  • Investering: Dit evenement is kosteloos
  • Taal event: Nederlands gesproken

We organiseren dit evenement samen met Finext.

Dit evenement is bedoeld voor sustainability, finance en corporate reporting professionals. Ben jij er ook bij? Meld je aan via onderstaand formulier!

Mede mogelijk gemaakt door

Aanmelden voor the Future of Corporate Reporting 2024

Door het invullen van dit formulier bevestig je jouw plek in de zaal. Deze plaatsen zijn beperkt beschikbaar, dus meld je snel aan!

"*" indicates required fields

Naam*