The Future of Corporate Reporting 2024

The Future of Corporate Reporting 2024

Op donderdag 28 maart 2024 vond de 11de editie van the Future of Corporate Reporting plaats. Samen met vooraanstaande sprekers en 150 sustainability & finance professionals was het een succesvolle middag! Op deze pagina een terugblik:

Presentaties van sprekers terugzien? 
We hadden een indrukwekkende line-up met experts op het gebied van Corporate Reporting, met onder andere Karen Maas (Academic Director bij ICE), Jeroen Beentjes (EPM-Consultant bij Finext) en Wesley Schulte (Co-founder van Intire). Benieuwd naar hun inzichten? Vul hier je gegevens in en krijg direct toegang tot de presentaties.

Sprekers van deze editie

Danny Benima, CFO bij Stedin

Stedin is een essentiële schakel in de energietransitie, met grote maatschappelijke impact. In zijn rol als CFO leidt Danny zowel de financiële als de ESG-functie. Hij moet dus scherpe keuzes maken. Omdat een goede rapportage en verantwoording daarbij onontbeerlijk zijn, publiceert Stedin de nieuwe ESG-strategie, targets en roadmap. Dit onder het motto: “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”. Danny gaf zijn visie op de kansen en risico’s van klimaatverandering en de energie transitie.

Karen Maas, Wetenschappelijk Directeur Impact Centre Erasmus (ICE) en hoogleraar Accounting & Sustainability aan de Open Universiteit

De onderzoeksbelangstelling van Karen is impact denken en impact meten, zodat strategisch invulling kan worden gegeven aan duurzaamheid ambities. Hierbij kijkt ze o.a. naar (multinationale) bedrijven, investeerders en overheden. Ook het onderzoeken van effecten van inspanningen om duurzaamheid op de kaart te zetten, te versnellen of te versterken heeft haar belangstelling. In 2009 promoveerde ze op de CSR-impactmeting en daarvoor heeft ze 12 jaar als CSR-consultant gewerkt. Karen nam ons tijdens het event mee in de bredere context van CSRD en duurzaamheidsverslaggeving en haar onderzoek. Ook ging ze in op het strategische belang en inbedding van duurzaamheids- en impact sturing in de planning-en-controlcyclus.

Niels van der Aar, Global Head of Sustainability bij Arlanxeo

Niels van der Aar is sinds februari 2024 Global Head of Sustainability bij Arlanxeo, een van ‘s werelds grootste producenten van synthetische rubbers en een volledige dochter van Saudi Aramco – ‘s werelds grootste energie- en chemiebedrijf. Vanuit zijn technische achtergrond – Niels behaalde in 1998 zijn PhD aan de Universiteit Twente en werkte lange tijd bij DSM en Lanxess – deelde Niels zijn praktijkervaringen over de CSRD-journey van Arlanxeo. Ook belichtte Niels de samenwerking tussen zijn afdeling en de financiële kolom en nam hij ons mee in zijn visie en het voor elkaar krijgen van duurzaamheidsambities binnen Arlanxeo.

Barry Oesman, Sustainability Control Lead bij BAM Nederland

Barry is een ervaren finance professional bij de BAM, en sinds mei 2023 eindverantwoordelijk als kwartiermaker Sustainability Control bij de divisie Nederland. Hij deelde hoe de BAM het proces ingericht heeft om te komen tot de EU Taxonomy rapportage – die Koninklijke BAM Groep als beursgenoteerd bedrijf sinds 2021 publiceert. Barry kon met de combinatie van zijn stevige financiële achtergrond en nu verantwoordelijk voor duurzaamheidsverslaggeving als geen ander de praktijk toelichten vanuit de business. Ook weidde hij uit over de stappen die nodig zijn in o.a. administratie, bewijslast en documentatie om te komen tot een volledige en accurate EU Taxonomy rapportage en dus wanneer je een activiteit als duurzaam mag rapporteren.

Jeroen Beentjes, EPM-consultant

Jeroen begeleidde ons door het groeiende landschap van Enterprise Performance Management-software ook deelde hij zijn belangrijkste overwegingen bij het selecteren van een platform om je financiële gegevens te verzamelen, berekenen, analyseren en rapporteren.

Wesley Schulte, Co-founder Intire

Wesley nam ons mee door het groeiende landschap van duurzaamheids-/ESG-software en deelde zijn belangrijkste overwegingen bij het selecteren van een platform om je duurzaamheidsinformatie te verzamelen, berekenen, analyseren en rapporteren.

We organiseerde dit evenement samen met Finext.

Mede mogelijk gemaakt door:

Bekijk hier de presentaties van de sprekers van The Future of Corporate 2024:

Vul hier je gegevens in en krijg direct toegang tot de presentaties.

"*" indicates required fields

Naam*