Vacature: Sustainability en Integrated Reporting Consultant

Jouw rol als consultant:

Jij helpt onze klanten – grote toonaangevende bedrijven in Nederland – hun duurzaamheidsrapportages en niet-financiële sturing te optimaliseren zodat zij sneller en betere beslissingen kunnen maken en transparant kunnen rapporteren naar stakeholders. Dit doe je zowel met inhoudelijk advies (bijvoorbeeld met je kennis op gebied van de Sustainable Development Goals, GRI, Integrated Reporting en andere frameworks) als met het inrichten van IT systemen ter ondersteuning van het niet-financiële rapportageproces.  

Je adviseert over en werkt samen met onze klanten aan:  

  • het meetbaar maken van doelstellingen en KPI’s, het opzetten van monitoringsystemen en daarmee het rond maken van de managementcyclus.
  • het in beeld brengen van de impact op zowel milieu als sociaal gebied en aan het verhogen van de beschikbaarheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van data.  

Een dynamische rol, waar je zowel sparringpartner bent voor de Sustainability Manager als voor de Financieel Manager bij onze klanten. 

Wat heeft Intire te bieden?

Intire is een jong bedrijf dat zich richt op Sustainability en Integrated Reporting. Je werkt samen met zeer ervaren consultants en krijgt alle ruimte zo snel en hard te groeien als je wilt. We combineren vrijheid met verantwoordelijkheid waardoor je jezelf maximaal kan ontwikkelen en bieden daarnaast volop ruimte voor ondernemerschap, denk hierbij aan het mee verder bouwen aan de propositie van Intire.

Bij Intire krijg je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen op het gebied van Sustainability en Integrated Reporting en het verbeteren van de processen daarvan. Intire is onderdeel van een groter netwerk, Qwinc, met gezamenlijk 250+ consultants waarmee we een breed portfolio aan zakelijke diensten aanbieden. 

Wat neem je mee?

  • Vier tot zeven jaar werkervaring in een vergelijkbare rol, dit kan bij een advies- of auditpraktijk zijn geweest, binnen een organisatie in de sustainability of finance-functie of bij een bedrijf meer gefocust op IT (consulting)
  • Ervaring in het managen van projecten
  • Sterke analytische en communicatie vaardigheden, in zowel Engels als Nederlands (woord en geschrift)
  • Het is een pré als je ervaring hebt met softwaretools als Power BI, SQL, Enablon, Thinkstep/Sphera of UL (Credit360)
  • Een goede beheersing van Excel is een must

En verder… 

Het belangrijkste is enthousiasme voor de combinatie van duurzaamheid en IT; wij maken duurzaamheid op deze manier echt concreet binnen organisaties. 

Professioneel met een kwinkslag; wij werken nauw samen met onze klanten, bij voorkeur als partners en niet in een strikte klant-leverancier-relatie. Daar hoort een professionele werkhouding bij en veel ruimte voor eigen invulling, initiatief en – niet onbelangrijk – humor!