Vacature: Junior Consultant Sustainability Reporting

Intire zoekt jou! Junior Sustainability Reporting Consultant

Ben jij een enthousiaste starter met een passie voor duurzaamheid en consultancy? Wil je graag een vrije rol met grote impact in een kleine, persoonlijke omgeving die volop groeit? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Over Intire

Intire is een jong bedrijf dat is voortgekomen uit een adviesnetwerk van meer dan 300 collega’s. Ons motto is “Make Sustainability Work” – met advies op hoog niveau en slimme tooling.  We combineren vrijheid met verantwoordelijkheid waardoor je jezelf maximaal kan ontwikkelen en bieden daarnaast volop ruimte voor ondernemerschap – denk hierbij aan het ontwikkelen van klanten, het geven van trainingen, demo’s, workshops en het verder bouwen aan de propositie van Intire. Samen met ervaren consultants krijg je alle ruimte zo snel en hard te groeien als je wilt.

Wat maakt Intire anders?

Onze passie is het verbeteren van duurzaamheid binnen organisaties. Als experts werken we resultaatgericht samen met onze opdrachtgevers aan het inzichtelijk en meetbaar maken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Daarin zijn we volop in ontwikkeling. We krijgen steeds meer opdrachtgevers, nemen nieuwe medewerkers aan en zijn actief op evenementen als het Nationaal Sustainability Congres en Purpose Day XL om te spreken over onze vernieuwende aanpak. We willen snel verder groeien en doen dit graag met een enthousiaste junior. Hierbij krijg jij de ruimte om je eigen stempel te drukken en eigen stijl te ontwikkelen. Ook groeien we graag van binnenuit, wat betekent dat je ook binnen ons bedrijf snel stappen kunt maken richting senior posities. De cultuur bij Intire is zeer open en informeel. Wat we doen is niet gebaseerd op targets en hiërarchie, maar op samen ondernemen en elkaar versterken. We werken in een hecht team met veel aandacht voor elkaar. 

Wat ga je doen? 

Jij helpt onze klanten – grote toonaangevende bedrijven in Nederland – met het in kaart brengen van hun duurzaamheidsdoelstellingen en de voortgang daarop. Dit doe je door rapportages en niet-financiële sturing te optimaliseren zodat zij sneller en betere beslissingen kunnen maken en transparant kunnen rapporteren naar stakeholders. Dit doe je zowel met inhoudelijk advies (bijvoorbeeld door middel van CSRD, Sustainable Development Goals, GRI en andere frameworks) als op het gebied van rapportageprocessen. Samen met het team zorgen we voor de juiste kennisontwikkeling en ervaring. Je adviseert over en werkt samen met onze klanten aan:  

 • Het inzichtelijk maken en vaststellen van de waarde creatie, materialiteit, en impact, van een organisatie, bijvoorbeeld door middel van het waardecreatiemodel en materialiteitsanalyses.
 • Het meetbaar maken van doelstellingen en KPI’s, het opzetten van systemen en daarmee het rond maken van het duurzaamheidsrapportage proces.  
 • Het in beeld brengen van de impact op zowel milieu als sociaal gebied en aan het verhogen van de beschikbaarheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van data.
 • Faciliteren van trainingssessies voor klanten over de ontwikkeling van duurzaamheidsrapportage.

Daarnaast

 • Blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van ESG-rapportages.

Wie zoeken we?

We zoeken een enthousiaste junior duurzaamheidspecialist. Met een passie voor duurzaamheid weet jij klanten mee te nemen en ontwikkel jij je tot expert op dit gebied. Je bent ondernemend, proactief en werkt goed zowel zelfstandig als in een team. We zoeken iemand die niet bang is om ook zelfstandig aan de slag te gaan en goed de balans vindt tussen zelf zaken uitzoeken en sparren met een senior consultant.

Daarnaast heb je:

 • Een master in duurzaamheid, bedrijfskunde, management of vergelijkbaar.
 • 0-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol, dit kan bij een (groot) advies- of auditpraktijk zijn geweest, binnen een grote organisatie in de sustainability of finance-functie of bij een bedrijf meer gefocust op IT.
  • Uitstekende analytische en probleemoplossende vaardigheden.
  • Sterke communicatie- en presentatievaardigheden in zowel Engels als Nederlands (woord en geschrift).
  • Vermogen om te werken in een teamgerichte omgeving.
  • Bereidheid om naar klanten te reizen als dat nodig is (binnen Nederland).
  • Aanpassingsvermogen, flexibiliteit en bereidheid om te leren.
  • Een goede beheersing van Excel, het is een pré als je ervaring hebt met softwaretools als Power BI of SQL.

Wesley Schulte (Partner/Oprichter): “Intire is als organisatie toe aan een nieuwe junior om zo verder te ontwikkelen als organisatie. Bij Intire staat ontwikkeling centraal: zowel voor jouw persoonlijke ontwikkeling tot consultant als tot duurzaamheidsexpert. Je krijgt de vrijheid om zelf te bepalen in welke richting jij wil groeien. Daarvoor bieden we bij Intire echt een unieke mogelijkheid!”

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou:

 • Een klein, persoonlijk en hecht team dat graag samen resultaatgericht werkt.
 • De kans om duurzaamheid binnen organisaties te verbeteren en daarmee de wereld een stukje mooier te maken.
 • Ruimte voor zowel jouw persoonlijke ontwikkeling als ontwikkeling als expert op het gebied van duurzaamheid.
 • Een goed vast salaris plus variabele component.
 • Actieve coaching en mogelijkheid tot deelname aan ons traineeship.
 • Frequente evaluatiemomenten (tweeweg) waar we samen met jou ontwikkeling bespreken om samen succesvol te zijn.

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan nu!