Vacature: Experienced Sustainability (reporting) Consultant

Ben jij een ervaren, ondernemende adviseur met een grote passie voor sustainability en stevige ervaring in (non financial/integrated/impact) reporting, governance en informatie? Wil je graag een vrije rol met grote impact in een kleine, persoonlijke omgeving, waar jij volop kunt bijdragen aan groei? Dan zijn wij op zoek naar jou in deze vacature als Sustainability (reporting) consultant!  

Over Intire 

Intire is een jong bedrijf wat sinds 2018 is gegroeid vanuit Qwinc/Finext, een adviesnetwerk met meer dan 350 collega’s. Ons motto is “Make Sustainability Work” – met maatwerk advies op hoog niveau en slimme inzet van technologie. We combineren een grote mate van vrijheid met sterke persoonlijke verantwoordelijkheid, waardoor je jezelf maximaal kunt ontwikkelen en veel zelf kunt bepalen. Daarnaast bieden we veel ruimte voor ondernemerschap – denk hierbij aan het organiseren van/spreken op sessies en evenementen, het geven van trainingen en het verder bouwen aan de proposities van Intire. Samen met zeer ervaren consultants krijg je alle ruimte om te groeien en je eigen pad vorm te geven. 

Wat maakt Intire anders? 

De cultuur bij Intire is zeer open en informeel. Wat we doen is niet gebaseerd op targets en hiërarchie, maar op samen ondernemen en elkaar versterken. We werken in een hecht team van 10 mensen vanuit verschillende achtergronden, met veel aandacht voor elkaar. Onze passie en expertise is het verbeteren van duurzaamheid binnen organisaties, 100% gebaseerd op maatwerk. Als organisatie zijn we dan ook volop in ontwikkeling. We werken met steeds meer toonaangevende bedrijven in zeer verschillende sectoren samen, nemen in hoog tempo nieuwe medewerkers aan en zijn zeer actief op verschillende evenementen. We willen snel verder groeien en doen dat graag samen met een ervaren adviseur op het gebied van Sustainability (Reporting). In deze positie krijg je volop ruimte om je eigen stijl verder te ontwikkelen en een belangrijke rol in onze organisatie te spelen.

Lees hier meer over onze insights en klantcases 

Wat ga je doen?  

Onze overkoepelende doelstelling is om bedrijven in Nederland betere inzichten te geven in hun sustainability performance en deze verder te ontwikkelen. Dat doen we onder andere door duurzaamheidsdoelstellingen in kaart te brengen en verder vorm te geven, besluitvorming data gedreven te maken (ook door software selectie en implementatie) en informatievoorziening naar stakeholders transparanter te maken. Beschikbaarheid, betrouwbaarheid en kwaliteit vormen daarbij de leidraad. We gaan dus veel verder dan reporting alleen. We optimaliseren niet-financiële governance en de inrichting en sturing van informatiestromen, helpen interne beheersing en controle te verbeteren, maken KPI’s meetbaar en inzichtelijk en zorgen voor slimme monitoring.

Als ervaren adviseur neem je klanten van begin tot eind mee in dit proces, in een zichtbare en verantwoordelijke rol. Je wilt een opdracht graag zelf vormgeven, die ruimte krijg je bij ons. Je neemt initiatief, kunt mensen goed meenemen in je enthousiasme. Je vindt je weg in organisaties, springt graag in het diepe, maar hebt ook sparring partners om je heen. Niet om je aan te sturen, maar om je te helpen in je ontwikkeling. Je bent daarnaast een sterke inhoudelijk adviseur (bijvoorbeeld met je kennis van wetgeving zoals CSRD en EU Taxonomy, Integrated Reporting, GRI en andere frameworks), maar ook een goede projectmanager en functioneel expert op het gebied van technologie, data, audit en/of rapportageprocessen. Die afwisseling vind je ook leuk, je bent liever allround bezig dan specialistisch.

Wes

Wesley Schulte (Partner/Oprichter): “Intire is een hechte club mensen, maar onze werkwijze is heel vrij. We worden blij van niet teveel kaders, zelf dingen regelen, maar ook voor elkaar klaar staan. We zoeken een ervaren adviseur, iemand die iets extra’s brengt als gesprekspartner en projectleider. Maar zeker ook iemand die als collega een grote rol speelt, die outgoing is, in actie komt, iemand die samen met ons in de breedte wil ondernemen. Daarvoor bieden we bij Intire unieke mogelijkheden!” 

Wie zoeken we? 

Als ambitieuze adviseur met een sterke passie voor sustainability weet jij organisaties te inspireren en ben je een volwassen gesprekspartner voor senior management. Je zit vol met ideeën, draagt een eigen visie uit en bent zeer zichtbaar als aanspreekpunt. Je bent ondernemend, zeer proactief en werkt makkelijk zelfstandig, maar hebt de collectieve prestatie hoog in het vaandel staan. Je vindt het leuk om verschillende bedrijven te leren kennen, met nieuwsgierigheid en gedrevenheid om waarde toe te voegen. Als persoon ben je energiek, graag in gesprek met mensen, enthousiasmerend. Het belang van sustainability weet jij op je eigen manier hoog op de agenda te zetten.

Daarnaast heb je: 

  • Ongeveer 3-7 jaar ervaring in een relevante (advies en/of management)rol op het gebied van sustainability reporting, strategie, sustainable finance en/of of audit/assurance
  • Ervaring met en interesse in de analytische kant van het sustainability vakgebied: reporting, data, insights, technologie, governance
  • Sterke ervaring in het leiden van projecten en het geven van advies op hoog niveau aan verschillende soorten opdrachtgevers
  • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden, in zowel Engels als Nederlands (woord en geschrift)

Wij bieden jou: 

  • Een compact, persoonlijk en hecht team dat graag samen resultaatgericht werkt
  • Veel ruimte en ondersteuning bij het vormgeven van je loopbaan en ontwikkeling, met allerlei mogelijkheden
  • De kans om duurzaamheid binnen organisaties enorm te verbeteren en daarmee de wereld een stukje mooier te maken
  • Een individueel ingeschaald salaris en een stevige variabele component op basis van teamprestaties

Voor meer informatie, neem contact op met Wesley Schulte of solliciteer direct!