Vacature: Lead Sustainability Consultant

Ben jij een zeer ervaren, ondernemende adviseur met een grote passie voor sustainability en stevige ervaring in (non-financial/integrated/impact) reporting, governance, strategie en/of data en informatie? Wil je graag een vrije rol met grote impact in een kleine, persoonlijke omgeving, waar jij volop kunt bijdragen aan groei? Dan zijn wij in deze vacature Lead Sustainability Consultant op zoek naar jou!  

Over Intire 

Intire is een jong bedrijf wat sinds 2018 is gegroeid vanuit Qwinc/Finext, een adviesnetwerk met meer dan 350 collega’s. Ons motto is “Make Sustainability Work” – met maatwerk advies op hoog niveau en slimme inzet van technologie. We combineren een grote mate van vrijheid met sterke persoonlijke verantwoordelijkheid, waardoor onze collega’s zich maximaal kunnen ontwikkelen en veel zelf kunnen bepalen. Daarnaast bieden we volop kansen op voor ondernemerschap – coaching en begeleiding van collega’s, ontwikkeling van business en klanten, het geven van trainingen, spreken op evenementen en het verder positioneren van Intire in de markt.

Wat maakt Intire anders? 

De cultuur bij Intire is zeer open en informeel. Wat we doen is niet gebaseerd op targets en hiërarchie, maar op samen ondernemen en elkaar versterken. We werken in een hecht team van 10 mensen vanuit verschillende achtergronden, met veel aandacht voor elkaar. Onze passie en expertise is het verbeteren van duurzaamheid binnen organisaties, 100% gebaseerd op maatwerk. Als ondernemers en adviseurs zijn we dan ook volop in ontwikkeling. We werken met steeds meer toonaangevende bedrijven in verschillende sectoren samen, nemen in hoog tempo nieuwe medewerkers aan en zijn zeer actief op verschillende evenementen. We willen snel verder groeien en doen dat graag samen met een expert adviseur en kartrekker op het gebied van Sustainability, die eensleutelrol in onze organisatie te speelt.

Lees hier meer over onze insights en klantcases

Wat ga je doen als Lead Sustainability Consultant?  

Onze overkoepelende doelstelling is om grote toonaangevende bedrijven in Nederland betere inzichten te geven in hun sustainability performance en deze verder te ontwikkelen. Dat doen we onder andere door duurzaamheidsdoelstellingen in kaart te brengen en verder vorm te geven, besluitvorming data gedreven te maken (ook door software selectie en implementatie) en informatievoorziening naar stakeholders transparanter te maken. Beschikbaarheid, betrouwbaarheid en kwaliteit vormen daarbij de leidraad. We gaan dus veel verder dan reporting alleen. We optimaliseren niet-financiële governance en de inrichting en sturing van informatiestromen, helpen interne beheersing en controle te verbeteren, maken KPI’s meetbaar en inzichtelijk en zorgen voor slimme monitoring.

Als Lead Adviseur neem je de markt, opdrachtgevers en collega’s van begin tot eind mee in dit proces. Je ziet kansen, maakt heldere plannen en business cases, bent graag zichtbaar. Je wilt opdrachten graag zelf vormgeven, neemt initiatief, kunt mensen (intern en extern!) goed meenemen in je enthousiasme. Ook heb je graag een belangrijk aandeel in het ontwikkelen van onze business en proposities. Je creëert bijvoorbeeld kansen voor collega’s, stimuleert hun ontwikkeling, geeft trainingen en bent integraal onderdeel van het bedrijf Intire. Je bent daarnaast een sterke inhoudelijk adviseur, maar ook programmamanager, coach, trainer en/of ondernemer. Die afwisseling vind je ook leuk, je bent liever allround bezig dan specialistisch.

Wes

Wesley Schulte (Partner/Oprichter): “Intire is een hechte club mensen, maar onze werkwijze is heel vrij. Onze mensen worden blij van niet teveel kaders, zelf dingen regelen, maar ook voor elkaar klaar staan. We zoeken een zeer ervaren collega, iemand die iets extra’s brengt als gesprekspartner, creatieve kracht en thought leader. Maar zeker ook iemand die in ons team een grote rol speelt, die outgoing is, in actie komt, mensen helpt in hun ontwikkeling. Iemand die samen met ons in de breedte wil ondernemen. Daarvoor bieden we bij Intire unieke mogelijkheden!” 

Wie zoeken we? 

Jij weet organisaties te inspireren en bent een expert gesprekspartner voor directie en senior management. Je zit vol met ideeën, draagt een eigen visie uit en bent zeer zichtbaar als aanspreekpunt. Je bent ondernemend en werkt makkelijk zelfstandig, maar hebt de collectieve prestatie hoog in het vaandel staan en acteert graag als kartrekker van een team of project. Je vindt het leuk om veel ‘naar buiten’ te gaan – niet met een sales target, maar met nieuwsgierigheid en gedrevenheid om bedrijven te helpen. Als persoon ben je energiek, graag in gesprek met mensen, enthousiasmerend. Het belang van sustainability weet jij op je eigen manier hoog op de agenda te zetten.

Daarnaast heb je: 

  • Minimaal 8-10 jaar ervaring in een relevante (advies en/of management)rol op het gebied van sustainability reporting, strategie, informatie, sustainable finance en/of audit/assurance
  • Ervaring en affiniteit met de analytische kant van het sustainability vakgebied: reporting, data, insights, technologie, governance
  • Sterke ervaring in het opzetten en leiden van complexe projecten, het ontwikkelen van proposities en het geven van advies op hoog niveau aan verschillende soorten opdrachtgevers
  • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden, in zowel Engels als Nederlands (woord en geschrift)

Wij bieden jou: 

  • Een sleutelrol binnen een compact, persoonlijk en hecht team dat graag samen resultaatgericht werkt
  • De kans om duurzaamheid binnen organisaties enorm te verbeteren en daarmee de wereld een stukje mooier te maken
  • Een goed individueel salaris en stevige variabele component op basis van teamprestaties
  • De mogelijkheid om binnen Intire door te groeien (bijvoorbeeld naar directeur/partner)

Geïnteresseerd? Neem contact op met Wesley Schulte of klik op de knop hieronder.