Vacature: Junior Consultant Sustainability en Integrated Reporting

Intire zoekt jou! Junior Sustainability Reporting Consultant

Ben jij een enthousiaste starter met een passie voor duurzaamheid en consultancy? Wil je graag een vrije rol met grote impact in een kleine, persoonlijke omgeving die volop groeit? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Over Intire

Intire is een jong bedrijf dat is voortgekomen uit Qwinc/Finext, een adviesnetwerk van meer dan 250 collega’s. Ons motto is “Make Sustainability Work” – met advies op hoog niveau en slimme tooling.  We combineren vrijheid met verantwoordelijkheid waardoor je jezelf maximaal kan ontwikkelen en bieden daarnaast volop ruimte voor ondernemerschap – denk hierbij aan het ontwikkelen van klanten, het geven van trainingen, demo’s, workshops en het verder bouwen aan de propositie van Intire. Samen met zeer ervaren consultants krijg je alle ruimte zo snel en hard te groeien als je wilt.

Wat maakt Intire anders?

Onze passie is het verbeteren van duurzaamheid binnen organisaties. Als experts werken we resultaatgericht samen met onze opdrachtgevers aan het inzichtelijk en meetbaar maken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Daarin zijn we volop in ontwikkeling. We krijgen steeds meer opdrachtgevers, nemen nieuwe medewerkers aan en stonden dit jaar op het Nationaal Sustainability Congres. We willen snel verder groeien en doen dit graag met een enthousiaste junior, bij voorkeur afgestudeerd met een master in duurzaamheid. Hierbij krijg jij de ruimte om je eigen stempel te drukken en eigen stijl te ontwikkelen. De cultuur bij Intire is zeer open en is niet gebaseerd op targets en hiërarchie, maar op samen ondernemen en elkaar versterken. We werken in een hecht team met veel aandacht voor elkaar. 

Wat ga je doen? 

Jij helpt onze klanten – grote toonaangevende bedrijven in Nederland – de voortgang van hun duurzaamheidsdoelstellingen in kaart te brengen. Dit doe je door rapportages en niet-financiële sturing te optimaliseren zodat zij sneller en betere beslissingen kunnen maken en transparant kunnen rapporteren naar stakeholders. Dit doe je zowel met inhoudelijk advies (bijvoorbeeld door middel van Sustainable Development Goals, GRI, Integrated Reporting en andere frameworks) als op het gebied van rapportageprocessen. Maak je geen zorgen, samen met het team zorgen we voor de juiste kennisontwikkeling en ervaring. Je adviseert over en werkt samen met onze klanten aan:  

  • Het inzichtelijk maken en vaststellen van de waarde creatie, materialiteit, en impact, van een organisatie, bijvoorbeeld door middel van het waardecreatiemodel en een materialiteitsanalyses.
  • Het meetbaar maken van doelstellingen en KPI’s, het opzetten van systemen en daarmee het rond maken van het duurzaamheidsrapportage proces.  
  • Het in beeld brengen van de impact op zowel milieu als sociaal gebied en aan het verhogen van de beschikbaarheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van data.  

Wie zoeken we?

We zoeken een enthousiaste junior (master in duurzaamheid is een pre). Met een passie voor sustainability weet jij klanten mee te nemen en ontwikkel jij je tot expert op het gebied van duurzaamheid. Je bent ondernemend, proactief en werkt goed zowel zelfstandig als in een team. We zoeken iemand die niet bang is ook zelfstandig aan de slag te gaan en goed de balans vindt tussen zelf zaken uitzoeken en sparren met een senior consultant.

Wesley Schulte (Partner/Oprichter): “Intire is als organisatie toe aan een nieuwe junior om zo verder te ontwikkelen als organisatie. Bij intire staat ontwikkeling centraal: zowel voor jouw persoonlijke ontwikkeling tot consultant als tot duurzaamheidsexpert. Je krijgt de vrijheid om zelf te bepalen in welke richting jij wil groeien. Daarvoor bieden we bij Intire echt een unieke mogelijkheid!”

Daarnaast heb je:

  • Een master in management, duurzaamheid, of vergelijkbaar;
  • 0-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol, dit kan bij een (groot) advies- of auditpraktijk zijn geweest, binnen een grote organisatie in de sustainability of finance-functie of bij een bedrijf meer gefocust op IT;
  • Sterke analytische en communicatie vaardigheden, in zowel Engels als Nederlands (woord en geschrift) en een goede beheersing van Excel;
  • Het is een pré als je ervaring hebt met softwaretools als Power BI, SQL, Enablon, Thinkstep of UL (Credit360);

Wij bieden jou:

  • Een klein, persoonlijk en hecht team dat graag samen resultaatgericht werkt;
  • De kans om duurzaamheid binnen organisaties te verbeteren en daarmee de wereld een stukje mooier te maken;
  • Ruimte voor zowel jouw persoonlijke ontwikkeling als ontwikkeling als expert op het gebied van duurzaamheid; 

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan nu!  

Wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met Renée Zijlstra, zij kan je alle details vertellen :+31 6 1550 4976 / renee.zijlstra@intire.nl